Fit brownie czekoladowe.

Wilgotne ciasto czekoladowe to jeden z najsmaczniejszych smakołyków, jaki można sobie wyobrazić. Długo nam zajęło stworzenie przepisu idealnego, który imitowałby smak oryginalnej wersji pysznego brownie. W końcu się udało! W całości z legalnych składników, bez użycia mąki. Przepis polecamy wszystkim tym, którzy w kuchni radzą sobie średnio albo wcale :)
Ciasto jest banalnie proste w wykonaniu, przekonajcie się sami.

Czego potrzebujemy?
ciasto:
- dwie puszki czerwonej fasoli
- trzy banany
- trzy jajka
- tabliczka gorzkiej czekolady
- pół szklanki ksylitolu
- 8 łyżek oleju kokosowego
- 3 łyżki kakao
- łyżeczka przyprawy korzennej
- łyżeczka sody oczyszczonej
polewa: 
- tabliczka gorzkiej czekolady
- 8 łyżek mleka
- 2 łyżki oleju kokosowego
- 2 łyżki masła orzechowego

Jak to zrobić?
1. Piekarnik rozgrzej do temperatur 180 st.C
2. Dokładnie wypłucz fasolę, banany obierz ze skórki, czekoladę połam na małe kawałki.
3. Wszystkie składniki na ciasto przełóż do dużej miski i dokładnie zblenduj na gładką masę.
4. Masę przelej do formy wyłożonej papierem do pieczenia.
5. Formę wstaw do piekarnika na 30 minut.
6. Pod koniec pieczenia przygotuj polewę. Na małym ogniu podgrzej mleko (nie gotuj) a następnie rozpuść w nim składniki na polewę.
7. Gdy ciasto będzie gotowe wyjmij je z piekarnika i udekoruj polewą.

Smacznego!
Copyright © 2014 siostry bukowskie. , Blogger