poniedziałek, 3 lipca 2017

Smaczne plażowanie.

W trakcie plażowania głodniejemy dużo szybciej niż normalie. Dlaczego? Może datego, że nad wodą wszystko bardziej smakuje. Nie ma nic lepszego od zajadania się czereśniami czytając ulubioną książkię, w towarzystwie szumu fal i promieni słońca. Wybierając się nad morze zwykle bierzemy ze sobą kanapki, owoce i butelkę z wodą. Wysokie temperatury nie sprzyjają jednak składnikom naszych kanapeczek. Wędlina, ser, masło czy warzywa po kilku godzinach spędzonych w bardzo wysokich temperaturach zaczynają nieciekawie się prezentować. Dlatego naszą dzisiejszą propozycją są rybne kotleciki z kaszą. Możesz je włożyć do plastikowego pudełka i zabrać ze sobą ! Jesteśmy pewne, że skradną Twoje serce.

KOTLECIKI RYBNE Z KASZĄ

Czego potrzebujemy?

farsz na kotleciki:
200 g kaszy bulgur
dwie puszki tuńczyka w wodzie
trzy łyżki koncentratu pomidorowego
100 g suszonych pomidorów
jedna duża cebula
trzy ząbki czosnku
dwa jajka
przyprawy do smaku (czerwona papryka, sól, pieprz, tabasco)

składniki na sos ziołowy:
pięć łyżek jogurtu greckiego
świeży koperek
świeża bazylia
sól, pieprz

Jak to zrobić?
1. Kaszę bulgur ugotuj wg przepisu na opakowaniu.
2. Na łyżce oleju zeszklij drobno posiekaną cebulę oraz czosnek.
3. Wszystkie skadniki na farsz przełóż do dużej miski i zblenduj na gładką masę.
4. Z farszu uformuj kotleciki.
5. Rozgrzej na patelni niewielką ilość tłuszczu, kotleciki obsmaż z dwóch stron.
6. Wszystkie składniki na sos zblenduj na gładką masę.
7. Kotleciki podawaj na ciepło lub na zimno w towarzystwie ziołowego sosu.

Smacznego!


Ćwicz razem z nami! Wykonaj nasz szybki trening całego ciała i  zawalcz o swoją wakacyjną formę --->