czwartek, 6 lipca 2017

Fit przekąska na imprezę.

Weekend to zwykle jeden z największych sprawdzianów naszej silnej woli. Okazji do świętowania jest wiele. Jeśli szykujesz dla znajomych małe przyjęcie i zastanawiasz się jakie przekąski postawić na stół, przybywamy z pomocą. Jesteśmy przekonane, że Twoi goście dużo chętniej poczęstują się naszą propozycją, niż chipsami albo paluszkami. Zdrowe nie oznacza jałowe.
Zapisz i podaj dalej!

PIECZONE BATATY Z CEBULKĄ I SOSEM KOPERKOWYM

Czego potrzebujemy?
trzy duże bataty
jedna duża cebula
dwa ząbki czosnku
4 różyczki brokuła
łyżeczka masła klarowanego
cztery łyżki jogurtu greckiego
świeży koper
150 g hummusu
sól, pieprz

Jak to zrobić?
1. Bataty pokrój wzdłuż w grubsze talarki.
2. Słodkie ziemniak piecz przez ok. 30 min w piekarniku rozgrzanym do 180 st.C.
3. Brokuły podziel na bardzo drobne różyczki, wrzuć do wrzącej i posolonej wody, gotuj ok. 5 min.
4. Cebulę pokrój w piórka, czosnek drobno posiekaj, zeszklij na złoto na maśle klarowanym.
5. Przygotuj sos: koperek drobno posiekaj, dodaj do jogurtu, przypraw do smaku.
6. Gdy bataty będą gotowe odłóż je na 5 min. do przestygnięcia. Na talarkach ułóż brokuły, cebulkę, łyżeczkę hummusu. Całość udekoruj sosem.

Smacznego!

Trenuj razem z nami! Wykonaj nasz trening całego ciała --->