Jak poderwać dziewczynę, gdy nie masz zbyt dużo kasy?

Przez żołądek do serca, wiadomo! Nie trzeba mieć fortuny, żeby udowodnić, że nam na kimś zależy. Każdy kocha dobrze zjeść, a najbardziej zjeść dobrze w towarzystwie kogoś, kogo kocha. W dzisiejszym wpisie udowadniamy, że danie serwowane w najlepszych azjatyckich restauracjach, za które trzeba zapłacić minimum 60 zł, możesz zrobić sam! Orientalne przyprawy i wysokiej jakości składniki sprawią, że Twoje dzieło w niczym nie będzie odstawało od tego serwowanego w drogich knajpach. Sekret tkwi w tym, żeby zamiast produktów z supermarketów wybrać warzywa z ekologicznych upraw i produkty z ekskluzywnych delikatesów. Obliczyłyśmy, że wcielając się w rolę kucharza za porcję makaronu z krewetkami zapłacisz nie 60 zł a 23 zł. Jest różnica? W dzisiejszym wpisie wykorzystałyśmy produkty kupione w Kuchnie Świata, o czym pisałyśmy wczoraj. Stacjonarne delikatesy Kuchnie Świata możecie znaleźć w aż siedmiu miastach w Polsce. Wyszło przepysznie! Szczerze polecamy ten przepis wszystkim tym, którym znudziły się klasyczne smaki. 

MAKARON Z KREWETKAMI I KOZIM SEREM

Czego potrzebujemy?
- talerz krewetek -----> znajdziesz w Kuchnie Świata, KLIK!
- kozi ser -----> znajdziesz w Kuchnie Świata, KLIK!
- 100 ml mleczka kokosowego -----> znajdziesz w Kuchnie Świata, KLIK!
- 100 ml sosu sojowego -----> znajdziesz w Kuchnie Świata, KLIK!
- dwie łyżeczki chili -----> znajdziesz w Kuchnie Świata, KLIK!
- dwie łyżeczki czosnku młotkowanego -----> znajdziesz w Kuchnie Świata, KLIK!
- 1 łyżeczka kurkumy -----> znajdziesz w Kuchnie Świata, KLIK!
- paczka makaronu bezglutenowego -----> znajdziesz w Kuchnie Świata, KLIK!
- pół kalafiora
- pół brokuła
- cebula
- sól, pieprz

Jak to zrobić?
1. Kalafiora i brokuł kroimy w różyczki. Wrzucamy je do wrzącej, lekko osolonej wody i gotujemy ok. 4–5 minut.
2. Cebulę drobno kroimy.
3. Wlewamy oliwę na patelnię, podsmażamy cebulę, gdy będzie szklista dodajemy przyprawy i mieszamy, następnie dorzucam krewetki.
Porada:
Krewetki dobrze jest dzień wcześniej zamarynować w chilli, czosnku, skórce otartej z cytryny, soli, posiekanej natce pietruszki i oliwie.
4. Dodajemy odcedzone brokuły i kalafiora. Wlewamy mleczko kokosowe i sos sojowy. Mieszamy.
5. Dorzucamy makaron ugotowany i odcedzony, chwilkę podgrzewamy.
6. Nakładamy na talerz. Posypujemy kozim serem. 
Smacznego!

Ps. Danie najpyszniej smakuje w towarzystwie koreańskiej herbaty żeńszeniowej -----> KLIK!
Kuchnie Świata możesz śledzić na Facebooku! -----> KLIK!

Napisała: Pati

Na zdjęciach: Marsi

Copyright © 2014 siostry bukowskie. , Blogger