Domowe burgery wegetariańskie.
Podczas wyzwania #fitsummerchallenge przygotowałyśmy dla Was mały poczęstunek. Wśród naszych autorskich dań znalazły się wegetariańskie burgery, które rozeszły się w tempie zastraszającym. Do dziś dostajemy od Was wiadomości z pytaniem, z czego były zrobione nasze kotleciki. Ujawniamy tajemnicę :) Nie skłamiemy mówiąc, że najwięksi fani wołowiny byli zachwyceni smakiem wegetariańskiej wersji.
Banalne w przygotowaniu i super smaczne, wypróbuj koniecznie!
BĄDŹ NA BIEŻĄCO Z NASZYMI PRZEPISAMI, ZAOBSERWUJ NASZ NOWY PROFIL NA INSTAGRAMIE --->
Czego potrzebujemy?
- 350 g ugotowanej czerwonej soczewicy
- 2 ząbki czosnku
- łyżeczka mielonej papryki
- dwie małe cebule
- 1 jajko
- łyżka pasty sezamowej tahini
- 3 łyżki masła klarowanego + 1 łyżka do zeszklenia cebulki i czosnku
- sól, pieprz
Jak to zrobić?
1. Cebulę i czosnek drobno posiekaj i zeszklij na patelni na łyżeczce masła klarowanego.
2. Wszystkie składniki na kotleciki przełóż do dużej miski i bardzo dokładnie wymieszaj.
3. Uformuj burgery i smaż na rozgrzanym maśle klarowanym, aż nabiorą złotego koloru z dwóch stron.
Banalne w przygotowaniu i super smaczne, wypróbuj koniecznie!
BĄDŹ NA BIEŻĄCO Z NASZYMI PRZEPISAMI, ZAOBSERWUJ NASZ NOWY PROFIL NA INSTAGRAMIE --->
Czego potrzebujemy?
- 350 g ugotowanej czerwonej soczewicy
- 2 ząbki czosnku
- łyżeczka mielonej papryki
- dwie małe cebule
- 1 jajko
- łyżka pasty sezamowej tahini
- 3 łyżki masła klarowanego + 1 łyżka do zeszklenia cebulki i czosnku
- sól, pieprz
Jak to zrobić?
1. Cebulę i czosnek drobno posiekaj i zeszklij na patelni na łyżeczce masła klarowanego.
2. Wszystkie składniki na kotleciki przełóż do dużej miski i bardzo dokładnie wymieszaj.
3. Uformuj burgery i smaż na rozgrzanym maśle klarowanym, aż nabiorą złotego koloru z dwóch stron.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz