środa, 31 lipca 2013

Zupa z pieczonych pomidorów.

Dywagując z osobnikami płci wszelakich na temat tego, czy kobiecie wypada traktować mężczyzn instrumentalnie dochodzę do wniosku, że przez lata byłyśmy ofiarami piramidalnej bzdury pod tytułem: `babie nie smakuje seks bez miłości`. Mam kilka znajomych, które preferują facetów na jeden raz. Może szczególnym poważaniem się nie cieszą, może są po przejściach i nieco więcej wydają na bieliznę erotyczną niż przeciętna europejka,ale od dawna nie przeżyły rozczarowania toksycznym facetem ani nikt ich nie zdradził. Stosują patent: 'Żadnych związków. Facet to produkt jednorazowy.` Jak wykałaczka. Użyj i utylizuj.Potencjalnego samca wybierają w zależności od nastroju. Jednej z nich, wysokiej i szczupłej z `polskim` kolorem włosów wystarczy, że koleś gada niegłupio i ma ładne oczy, jak husky, a ona ma słabość do tej rasy. Może to nie wypada być kobietą wyzwoloną, może nie wypada przyznawać się do tego, że się to zwyczajnie lubi.Pytając kumpla o to czy sypianie z mniej lub bardziej przypadkowymi osobami oznacza brak szacunku do siebie samego usłyszałam: `Jak typ robi dużo dup to jest spoko,jak dziewczyna robi dużo typów to jest szlaufem`. W tej kwestii `równouprawnienia` się nie doprosimy. Miło jednak, gdy po latach okazuje się, że Twój obecny facet NIE JEST jedynym jakiego nago widziałaś. Bo od takiej rozkminy już niedaleko do rozpaczliwych myśli, że ostatni orgazm przeżyłaś jako nastolatka z plakatem George`a Michaela. Tyle że on, jak wiadomo, potem okazał się gejem.Zawiódł Cię, jak każdy facet, którego miałaś po nim w realnym świecie.

Seksualne rozmyślania kończę przepisem na pyszną (niskokaloryczną) zupę ;)

Czego potrzebujemy?
1 duża posiekana cebula
2 łyżki oliwy
1-2 ząbki czosnku
900 g posiekanych pomidorów
1 posiekana czerwona papryka
4 posiekane marchewki
600 ml wywaru z warzyw
chrupiący chleb -do podania

Jak to zrobić?
1. Piekarnik rozgrzać do temperatury 200 stopni. Na dużą blachę do pieczenia wrzucić cebulę, czosnek, pomidory, paprykę i marchewkę. Skropić oliwą. Obficie doprawić solą i świeżo zmielonym czarnym pieprzem. Piec przez 40 minut
2. Wlać wywar z warzyw i zamieszać, zeskrobując z dna blachy przypieczone warzywa.
3. Przelać zawartość do naczynia i wymieszać blenderem na gładką masę.  Przelać do garnka i podgrzać na małym ogniu. Sprawdzić smak i doprawić Podawać z chrupiącym chlebem.












Napisała: Pati.
Ugotowała: Ja również ;)