KOTLECIKI RYBNE Z KASZĄ
Czego potrzebujemy?
farsz na kotleciki:
200 g kaszy bulgur
dwie puszki tuńczyka w wodzie
trzy łyżki koncentratu pomidorowego
100 g suszonych pomidorów
jedna duża cebula
trzy ząbki czosnku
dwa jajka
przyprawy do smaku (czerwona papryka, sól, pieprz, tabasco)
składniki na sos ziołowy:
pięć łyżek jogurtu greckiego
świeży koperek
świeża bazylia
sól, pieprz
Jak to zrobić?
1. Kaszę bulgur ugotuj wg przepisu na opakowaniu.
2. Na łyżce oleju zeszklij drobno posiekaną cebulę oraz czosnek.
3. Wszystkie skadniki na farsz przełóż do dużej miski i zblenduj na gładką masę.
4. Z farszu uformuj kotleciki.
5. Rozgrzej na patelni niewielką ilość tłuszczu, kotleciki obsmaż z dwóch stron.
6. Wszystkie składniki na sos zblenduj na gładką masę.
7. Kotleciki podawaj na ciepło lub na zimno w towarzystwie ziołowego sosu.
Smacznego!
Ćwicz razem z nami! Wykonaj nasz szybki trening całego ciała i zawalcz o swoją wakacyjną formę --->