spód:
- 4 żółtka
- łyżka masła orzechowego
- 10 łyżek otrębów
- 6 łyżek mleka
masa serowa:
- 400 g sera twarogowego
- 400 g serka homogenizowanego
- 4 białka
- 4 łyżeczki cukru brązowego
- 3 łyżki miodu ekologicznego
- 2 budynie w proszku
do ozdoby:
- świeże owoce
- płatki migdałowe
- bakalie
- wedle uznania :)
Jak to zrobić?
1. Piekarnik rozgrzej do temperatury 160 st.C
2. Białka oddziel od żółtek.
3. Dokładnie wymieszaj ze wszystkimi składnikami na spód.
4. Tortownicę wyłóż papierem do pieczenia i wygnieć ciastem na spód. Wstaw do piekarnika na 10 minut. Po zapieczeniu odstaw do studzenia.
5. Białka ubijaj na sztywną pianę, dodaj cukier cały czas ubijając.
6. Ser twarogowy i homogenizowany wymieszaj z budyniami i miodem, powstałą masę połącz z pianą z białek.
7. Masę serową wylej na podpieczony spód.
8. Piecz około 50 minut. Po upieczeniu wyłącz piekarnik i zostaw ciasto do ostygnięcia (dzięki temu się nie opadnie).
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz