Czego potrzebujemy?
-2 duże jabłka
- szklanka mąki gryczanej
- pół szklanki oleju kokosowego
- 4-5 łyżek miodu
- 2 jajka
- 100 g orzechów włoskich
- łyżeczka cynamonu
- łyżeczka sody oczyszczonej
Jak to zrobić?
1. Prostokątną formę do pieczenia chleba wyłóż papierem. Piekarnik rozgrzej do tem. 180 st.C.
2. Jabłka umyj, obierz, wytnij gniazda nasienne i zetrzyj na tarce.
3. W misce wymieszaj suche składniki: mąkę, cynamon, sodę.
4.Do suchych składników dodaj pozostałe składniki na chlebek, dokładnie wymieszaj za pomocą dużej łyżki.
5. Ciasto przelej do formy i piecz przez ok. 40 minut.
6. Podawaj z konfiturą lub syropem klonowym.
Brzmi i wygląda pysznie ! Dzisiaj będziemy testować przepis ! Trzymajcie kciuki !
OdpowiedzUsuńHej. Czy można użyć innej mąki niż gryczanej?
OdpowiedzUsuń