Największą słabością kobiet są słodycze i buty. Dziś będzie o tych pierwszych. Tak nas natura stworzyła, że bez słodkiego nie jesteśmy w stanie funkcjonować. I nie ma w tym nic złego, ważne jednak aby ochotę tę zaspokajać dobrymi kaloriami. Smaków można się nauczyć. Apetyt na czekoladę dopada nas często po obiedzie lub jakimkolwiek innym obfitym posiłku. Dlaczego tak jest, skoro nie jesteśmy już głodni? Naukowych wytłumaczeń jest sporo a ja mam jedno: zawsze jest dobra pora na na deserek! Różnica w tym, że nie sięgam już po batona czy ciacho ale wybieram owoc. Dobrym rozwiązaniem, które pomoże nam uchronić się przed niekontrolowanymi napadami na słodkie jest przygotowanie deserku z nasion chia. Taki pudding może spokojnie czekać w lodówce na swoją kolej.
Jak to zrobić?
Cztery czubate łyżki nasion chia zalej puszką mleka kokosowego, dodaj 100ml mleka, 2 łyżki miodu i odrobinę cynamonu. Powstałą masę wstaw do lodówki na całą noc i gotowe ! Pudding najlepiej smakuje w towarzystwie owoców, musli, orzechów albo bakalii.