W czasie oczekiwania warto znaleźć sobie zajęcie. Polecamy przygotować pyszne
Kuleczki sojowe
Danie jest o tyle proste, że składniki łączy się na oko według własnych potrzeb. Nie ma możliwości żeby nie wyszło jednak przydadzą się dobre kubki smakowych przyprawiającego.
Czego potrzebujemy?
soja granulowana (paczkowana)
pieczarki
serek wiejski
jajka
przyprawy
Jak to zrobić?
Pieczarki drobno kroimy, podgrzewamy na patelni i dodajemy do soi wymieszanej z serkiem wiejskim. Wbijamy jajko (na mieszankę, którą widać na zdjęciu my użyłyśmy 2. jajek) całość ponownie mieszamy na w miarę jednolitą masę. Żeby było łatwiej moczymy ręce w ciepłej wodzie i lepimy kule. Następnie układamy je na blachę (warto wyłożyć ją papierem żeby lepiej sobie poradzić po upieczeniu), którą wkładamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy w temperaturze 180 stopni. Podajemy z surówką i sosem.