A dziś coś na ząb co sprawi, że zgłodniejecie siedząc przed kompem wieczorową porą.
Czego potrzebujemy?
500 g drobno posiekanej, podsmażonej piersi z kurczaka
450 g świeżego szpinaku
trzy ząbki czosnku
żółtko
250 ml śmietany kremówki
250 g makaronu cannelloni
Jak to zrobić?
1. Do podsmażonego szpinaku dodajemy żółtko, czosnek, śmietanę kremówkę. Doprawiamy solą i pieprzem.
2. Na osobnej patelni podsmażamy kurczaka. Dodajemy do szpinaku.
3. Makaron cannelloni napełniamy farszem.
4. Wypełnione farszem rurki układamy jedna obok drugiej w naczyniu żaroodpornym.
5. Posypujemy startym serem. My dodatkowo wykorzystałyśmy przygotowany wcześniej sos pomidorowy (można pominąć).
6. Pieczemy przez 35 minut w piekarniku nagrzanym do 180 st.C.
Napisała: Marsi.
Zdjęcia: Marsi.