Zrobiłam się głodna z tego rozkminiania.
Letnie smaki to słodki i kwaśny! I taka właśnie jest dzisiejsza propozycja.
TARTA LIMONKOWA
Czego potrzebujemy?
dwie paczki ciasteczek holenderskich
trzy żółtka
jedno jajko
pięć limonek
puszkę mleka skondensowanego
kostkę masła
Jak to zrobić?
1. Do rozdrobnionych ciasteczek dodać rozpuszczone masło i jedno jajko.
2. Masą wyłożyć spód i brzegi tortownicy. Wstawić do piekarnika nagrzanego na 180 st. C na 7 minut.
3. Zetrzeć skórkę z 3 limonek, ze wszystkich pięciu wycisnąć sok.
4. Żółtka zmiksować ze startymi skórkami. Dodać puszkę mleka skondensowanego i sok. Miksować przez około 4-5 minut.
5. Masę przelać na schłodzony spód i piec około 15-20 minut.
6. Konsumować pyszną tartę, mniam!
Robi się to wszystko banalnie a smak doskonały. Sprawdźcie sami, nie kłamię!
;)
Napisała: Pati.
Pomagała: Mamusia <3